Warning: session_start(): open(/home/admin/domains/tmp/sess_v4m5fl2cuph2nmbnnv0nsq8o52, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/admin/domains/stitchcms.nl/public_html/inc/getvars.php on line 11 Sessies | Dag van de Gastvrijheid

Sessies

Het programma biedt voor ieder wat wils. Naast de plenaire sessies is er voor de 4 kerndoelgroepen een specifiek programma samengesteld, per doelgroep.

Gedurende de gehele dag is het partnerplein geopend, waar doorlopend demo's, proeverijen en andere manieren van interactie plaatsvinden.

Plenair

Uitreiking Gastvrijheidszorg Awards 2017

Het hoogtepunt van de dag; na de uitreiking van het eerste exemplaar van de Sterrengids en een toelichting van juryvoorzitter Jenneke van Veen, worden de winnaars van de Gastvrijheidszorg Awards 2017 in de categorieën Verpleging & Verzorging, Ziekenhuizen en GGZ bekend gemaakt en wordt de dag op spectaculaire wijze afgesloten.

Plenair

Debat: Kwaliteit van leven in de zorg

Kwaliteit van leven in de zorg was het afgelopen jaar een veelbesproken thema. Na een korte presentatie van Cretien van Campen over het recente rapport ‘Gelukkig in een verpleeghuis?’ van het Sociaal Cultureel Planbureau, gaan experts met elkaar en deelnemers in discussie: hoe staat het ervoor, een jaar na het manifest Scherp op Ouderenzorg? Welke impact heeft het Kwaliteitskader? Welke uitdagingen en mogelijke oplossingen zijn er rond kwaliteit van leven in de zorg?

Cretien van Campen, wetenschappelijk strateeg Sociaal Cultureel Planbureau

Michel Overwijk, voorzitter WijGastvrij

Joep Bartholomeus, coördinator LOC Zeggenschap in zorg

Henk Nies, bestuurder Vilans en lid Kwaliteitsraad van Zorginstituut Nederland

Cretien van Campen

Dr. C. (Cretien) van Campen, Wetenschappelijk strateeg Kwaliteit van leven, Sociaal en Cultureel Planbureau doet onderzoek naar de kwaliteit van leven in de levensloop op verschillende levensdomeinen. Vanuit het perspectief van de burger onderzoekt hij welke aspecten van het leven bijdragen aan het gelukkig ouder worden. Naast de bijdrage van gezondheid en zorg onderzoekt hij de samenloop van leren, werken, participeren en samenleven in de levensloop. Hij publiceerde hierover nationaal en internationaal erkende boeken, rapporten en artikelen. Hij is een veelgevraagd spreker en draagt geregeld bij aan het maatschappelijke debatten rondom verouderingsvraagstukken.

Plenair

Gastgevers in geluk

Wilt u een gastgever van geluk zijn voor uw bewoners en patiënten? Mensen verwennen op een wijze die blijvende indruk maakt, kan alleen als services uitzonderlijk goed zijn, stelt Luc van Bussel. Tijdens de Dag van de Gastvrijheid neemt hij deelnemers mee in de 7 stappen naar hartverwarmende gastvrijheid: het vermogen om mensen met open armen te ontvangen, hartverwarmend te zijn, oprechte aandacht te schenken, van een probleem een extra service te maken, verwachtingen te overtreffen, harten te verwarmen en een vanzelfsprekend vervolg te bereiken.

Luc van Bussel

Luc van Bussel noemt zichzelf een Vlaming met een Nederlands paspoort. In de vrijetijdsbranche is hij bekend als de Center Parcs vernieuwer van de jaren negentig en in de autobranche boekte hij grote successen metThe Alwaysbemobile Company; moederbedrijf van o.a. Profile Tyrecenter en JAMES Autoservice. Vanaf 2014 is Van Bussel CEO van Regardz Hospitality Group. De passie van Van Bussel is excellente dienstverlening. Als auteur van “Alles Kan Beter” inspireert hij ondernemers en directies en daagt ze uit om nooit tevreden te zijn. In zijn boek Gastgevers in Geluk brengt hij een ode aan de oerkracht van dienstverlening en dienstbaarheid.

Plenair

Gezond eten met ouderen!

Goed eten en drinken is essentieel om fit en gezond te blijven én je goed te blijven voelen. Ook sociale aspecten rond het eten stimuleren de eetlust en dragen bij aan levensgeluk. Janny van der Heijden, boegbeeld van de Taskforce Gezond eten met ouderen, gaat samen met Herman Peppelenbos en Lasca ten Kate aan de hand van voorbeelden en stellingen het gesprek met u aan over welke soorten van maaltijdzorg leiden tot gezonde(re) en gelukkige(re) maaltijdgebruikers en wat er nodig is om dat te bereiken.

Herman Peppelenbos

Herman Peppelenbos werkte 26 jaar bij Wageningen UR als onderzoeker, manager en programmaleider. Hij was betrokken bij projecten als ‘Cater with Care’, ‘voeding slim thuis’ en ‘Meer groente en fruit is goed voor iedereen’. Herman werkt nu als lector Groene Gezondheid bij HAS Hogeschool in Den Bosch. Met een team van docent-onderzoekers en studenten wordt gewerkt aan nieuwe concepten om groente en fruit consumptie te verhogen. Ook wordt onderzoek gedaan naar de voedingswaarde van verse en verwerkte groente. Herman is voorzitter van de Task Force Gezond eten met ouderen.

Janny van der Heijden

Janny van der Heijden schrijft al meer dan 35 jaar over eten, heeft tientallen boeken op haar naam staan, was hoofdredacteur van Tip Culinair en maakte vele televisieprogramma’s. Eten verbindt is haar motto. Het verbindt leeftijden, culturele en religieuze achtergronden en draagt bij aan ons welbevinden, zowel geestelijk als lichamelijk. Kook vers en met de seizoenen mee. Ingewikkelder hoeft verantwoord eten niet te zijn, stelt zij.

Lasca ten Kate

Lasca ten Kate is sinds 2005 actief in de wereld van duurzaam eten. In 2008 raakte zij betrokken bij de campagne De Mooie Maaltijd, waarmee zij zich sterk maakte (en nog steeds) voor het inzetten van de maaltijd als belangrijk ‘middel’ om met name bij ouderen het fysieke, geestelijke en sociale welzijn te bevorderen. In 2016 richtte zij TrueTasteVentures op waarmee zij bedrijven, instellingen en organisaties helpt bij de verduurzaming van hun activiteiten op het gebied van eten en drinken. Lasca is secretaris van de Task Force ezond eten met ouderen.

Plenair

Mensgerichte zorg

De patiënt of bewoner centraal stellen? Iedereen zegt het, maar is dit ook realiteit in jouw ziekenhuis of zorginstelling, en bij jou als zorgprofessional? Door de mens achter de patiënt of bewoner te zien en je in diegene te verplaatsen, kan hij of zij écht centraal staan. Met alle veranderingen in de zorg is dat evenwel lastig. Hoe kun je je werk met je hart blijven doen, zonder te verdrinken in regels en rapporten? Jaap Bressers vertelt op inspirerende wijze hoezeer je van waarde bent en kunt zijn voor anderen en voor de kwaliteit van leven in de zorg.

Jaap Bressers

Jaap Bressers is een inspirerende en humoristische spreker. Hij heeft van jongs af aan een doel: alles uit het leven halen. Tegenwoordig treedt hij vooral op voor het bedrijfsleven. Jaap heeft veel meegemaakt, maar vooral ook veel geleerd. Die kennis deelt hij met zijn publiek. Door pakkende persoonlijke verhalen te linken aan uitdagingen in organisaties weet Jaap als geen ander mensen te raken en inspireren om meer uit hun leven en werk te halen. Een unieke mix van inhoud, inspiratie en op het juiste moment ontspannen humor. Met als rode draad: de kracht van het kleine. Door net dat kleine beetje extra te doen, kun jij het verschil maken. Voor jezelf, voor je collega’s en voor de klant.

Plenair

Afsluiting met aansluitend de borrel

en bekendmaking van de winnaar van Het beste Menu van de Zorg 2017 op het plein.

Sponsoren

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
Warning: Unknown: open(/home/admin/domains/tmp/sess_v4m5fl2cuph2nmbnnv0nsq8o52, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/admin/domains/tmp) in Unknown on line 0