Sessies

Het programma biedt voor ieder wat wils. Naast de plenaire sessies is er voor de 4 kerndoelgroepen een specifiek programma samengesteld, per doelgroep.

Gedurende de gehele dag is het partnerplein geopend, waar doorlopend demo's, proeverijen en andere manieren van interactie plaatsvinden.

Tamara de Weijer
Koks

Onderscheidend zijn met maaltijden

Hans Everse maakte onlangs de overstap van een gekoppelde kleine keuken bij Cleijenborch naar een ontkoppelde grote keuken bij Tafel Thuis. Toch wil hij niet focussen op massa maar op kwaliteit en onderscheidend vermogen in de regio. Onder meer door zich te richten op gezonde maaltijden – minder zout, suiker en vet – en het gebruik van regionale en seizoensgebonden producten. In deze sessie gaat Everse in op de uitdagingen die daarbij komen kijken.

Hans Everse

Bij Hans Everse zit lekker en goed eten al van jongs af aan in zijn bloed. Hij is naast eigenaar van Zilt-E Ziltzaam Lekker, Vice voorzitter van het Gastronomisch Gilde. Ook is hij manager van Tafel Thuis - Dé Zeeuwse Keuken, Vice voorzitter van de Ondernemerscooperatie Zeker Zeeuws én één van de Founding Fathers van Dutch Cuisine. Genoeg kennis over voeding dus om u te inspireren met zijn ervaring.

Koks

Het effect van voeding op gezondheid

Een sneller herstel, meer welbevinden, kortere ligduur, een preventieve werking of minder medicijnen, de claims over het effect van goede voeding in de zorg liegen er niet om. Als ze waar zijn en de kosten van de zorg daarmee zouden dalen, is het belang van voeding evident en zou daarin geïnvesteerd moeten worden. Maar wat zijn de huidige inzichten en opgedane ervaringen over de effecten van voeding op gezondheid?

Tamara de Weijer

Tamara de Weijer

Tamara de Weijer is sinds 2015 huisarts en is op de UvA opgeleid. Sinds 5 jaar heeft zij zich gespecialiseerd in de toepassing van voeding- en leefstijladviezen in de huisartsenpraktijk. Sinds 2016 is ze voorzitter van de door haar opgerichte Vereniging Arts en Voeding. Deze vereniging is voor artsen en geneeskundestudenten. Vereniging Arts en Voeding heeft als doel de kennis en vaardigheden van de leden op het gebied van voeding en leefstijl te vergroten. Zij is overtuigd van de enorme waarde van gezonde voeding en leefstijl zowel als preventie, maar ook voeding en leefstijl als medicijn. In januari 2017 is ze op de Voedseltop benoemd tot ambassadeur van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit. Dit actieplan is opgericht om de groenten- fruitconsumptie in Nederland te vergroten bij bedrijven, scholen en kinderdagverblijven.

Koks

Minder verspilling, meer regionaal

Het Slingeland ziekenhuis heeft door middel van LEAN de voedselderving sterk weten terug te dringen. Door deze besparing is het mogelijk om meer regionale producten in te kopen voor de gekoppelde keuken. De ambitie is om zelfs 75 procent regionaal te betrekken. Deze ontwikkeling sluit aan bij de doelstelling van de directie: het beste regionale ziekenhuis van Nederland worden.

Koen van der Linden, manager Gastenservices en Jeroen Mulder, teamleider eten & drinken Slingeland ziekenhuis

Koks

Nieuw elan in de keuken en het restaurant

Rik Diepenbrug stond eind 2016 bij SWZP voor de opdracht de voedingsdienst te reorganiseren. Met als uitgangspunten het behoud van de eigen keuken, front cooking in uitnodigende restaurants, uitbreiden van het aantal maaltijden, bezuinigen en het realiseren van hogere opbrengsten. Diepenbrug zag vooral kansen en slaagde erin zijn medewerkers betrokken en enthousiast te krijgen. In deze sessie neemt hij deelnemers mee in zijn reis.

Rik Diepenbrug, hoofd voeding Stichting Wonen en Zorg Purmerend (SWZP)

Sponsoren

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.