Sprekers

Alexander de Vries

Alexander de Vries

Alexander de Vries is managing partner van de Hostmanship Group. Samen met zijn collega’s ondersteunt hij sinds 2007 veel zorgorganisaties in Scandinavië, Nederland en België in het ontwikkelen van gastvrije zorg. Op basis van meer dan 20 jaar ervaring in het begeleiden van een grote verscheidenheid aan organisaties is Alexander ervan overtuigd geraakt dat effectief leiderschap de succesfactor is in organisaties waar mensen de spil in de dienstverlening zijn. Het is dan ook zijn passie om vanuit de Hostmanship filosofie leidinggevenden te inspireren hoe zij op een effectieve manier hun organisatie kunnen ‘verbouwen’ tot een plek waar alle stakeholders zich dagelijks welkom voelen.

Sessies

 
Elianne Eissens

Elianne Eissens

Elianne Eissens is eigenaar van MEERKLEUR!, een trainings- en adviesbureau op het gebied van gastvrijheid, horeca en catering. De kennis en ervaring van Eissens uit het bedrijfsleven in combinatie met haar passie voor eten en drinken wordt gezien als een toegevoegde waarde voor in de zorg. Het doel van MEERKLEUR! is om medewerkers op een meer hotel- en horecamatige manier te laten werken, waarbij gastgericht werken noodzakelijk is voor de optimale beleving en hogere tevredenheid van de gasten.

Sessies

 
Gabriëlle Verbeek

Gabriëlle Verbeek

Gabrielle is zorgvernieuwer en onderzoeker bij Artemea, bureau voor vraagsturing in de zorg. Ze houdt erg van koken voor grote groepen en is bezig om een woongemeenschap op te richten. In 2011 deed Gabriëlle een promotiestudiën naar tijdsbeleving en tijdsdruk in de zorg. Zij werkte mee op de werkvloer en verzamelde verhalen van cliënt en medewerkers.. Haar doel: “Ik help mensen hun tijd te ervaren als bron van inspiratie, in plaats van dagelijkse frustratie.”

Sessies

 
Gijsbert van Herk

Gijsbert van Herk

Gijsbert van Herk is voorzitter van de Raad van Bestuur bij Humanitas. Humanitas helpt mensen van 0 tot 100+ in verpleeghuiszorg, thuiszorg, maatschappelijke dienstverlening en welzijn door geheel Rijnmond heen. Humanitas helpt jaarlijks zo’n 10.000 mensen en doet dit samen met 2500 vrijwilligers en 4000 medewerkers, van hoog tot laag opgeleid en met 23 verschillende culturele achtergronden. Voorheen werkte Gijsbert van Herk bij 55 verschillende organisaties in binnen- en buitenland, voornamelijk in de publieke sector.

Sessies

 
Hans Everse

Hans Everse

Bij Hans Everse zit lekker en goed eten al van jongs af aan in zijn bloed. Hij is naast eigenaar van Zilt-E Ziltzaam Lekker, Vice voorzitter van het Gastronomisch Gilde. Ook is hij manager van Tafel Thuis - Dé Zeeuwse Keuken, Vice voorzitter van de Ondernemerscooperatie Zeker Zeeuws én één van de Founding Fathers van Dutch Cuisine. Genoeg kennis over voeding dus om u te inspireren met zijn ervaring.

Sessies

 
John Hokkeling

John Hokkeling

John Hokkeling werkt bij SYNDLE en is auteur van het succesvolle boek Mood Maker – het ontwikkelen van gastvrije organisaties. Als organisatie deskundige helpt John, samen met zijn collega’s bij SYNDLE, organisaties bij het ontwikkelen van een gastvrije cultuur. Dit doet SYNDLE op haar eigen(wijze) manier, uitgaande van de Mood Maker filosofie en ondersteund door trainingen, e-learning, digitale communicatie, coaching en workshops. “Het is mijn drive om er voor te zorgen dat mensen meer plezier krijgen in hun werk en in staat zijn dit om te zetten naar mooiere bedrijven die als gastvrij ervaren worden."

Sessies

 
Luc van Bussel

Luc van Bussel

Luc van Bussel noemt zichzelf een Vlaming met een Nederlands paspoort. In de vrijetijdsbranche is hij bekend als de Center Parcs vernieuwer van de jaren negentig en in de autobranche boekte hij grote successen metThe Alwaysbemobile Company; moederbedrijf van o.a. Profile Tyrecenter en JAMES Autoservice. Vanaf 2014 is Van Bussel CEO van Regardz Hospitality Group. De passie van Van Bussel is excellente dienstverlening. Als auteur van “Alles Kan Beter” inspireert hij ondernemers en directies en daagt ze uit om nooit tevreden te zijn. In zijn boek Gastgevers in Geluk brengt hij een ode aan de oerkracht van dienstverlening en dienstbaarheid.

Sessies

 
Marily de Kort

Marily de Kort

Marily de Kort richtte KSS Kort Support Services op in 2007. Na ruim 20 jaar werkzaam te zijn geweest in het catering vak had De Kort een grote behoefte om haar specifieke kennis en ervaring over te brengen aan medewerkers en leidinggevenden. KSS Kort Support Services ontwikkelt en verzorgt trainingen voor de bedrijfscatering, horeca en restauratieve diensten binnen leisure-organisaties. In samenwerking met MEERKLEUR! bestaat nu de mogelijkheid dat restaurant- en keukenmedewerkers een erkend OCC-B cateringdiploma kunnen behalen in een praktijk- en online leeromgeving (e-learning) aangevuld met een 3-tal modules op het vakgebied hospitality.

Sessies

 
Patrick van der Voorn

Patrick van der Voorn

Patrick van der Voorn opereert op het snijvlak van Customer Excellence en Management Performance. In zijn rol als verander- en programmamanager engageert, faciliteert en stuurt hij organisaties, leidinggevenden, medewerkers en hun klanten op het succesvol ontdekken, ontwikkelen en invoeren van nieuwe producten, diensten en werkwijzen. Hij is een afgestudeerde van de Hogere Hotelschool Den Haag met 10+ jaren lijnmanagementervaring binnen internationale tophotels , en 10+ jaren als zelfstandig ondernemer in Continue verbeteren, Organisatieontwikkeling en Leiderschap in de Benelux en Duitsland.

Sessies

 
Saskia Klaasen

Saskia Klaasen

Saskia Klaasen helpt als trainer en adviseur, samen met haar collega’s bij SYNDLE, organisaties bij het ontwikkelen van een gastvrije cultuur. Dit doet SYNDLE op haar eigen(wijze) manier, uitgaande van de Mood Maker filosofie en ondersteund door trainingen, e-learning, digitale communicatie, coaching en workshops. Saskia heeft zich de afgelopen 10 jaar bezig gehouden met het ontwikkelen van tools voor het leren, verbinden, motiveren en enthousiasmeren van medewerkers in de zorg. Haar passie is om het gevoel van dienstbaar zijn over te brengen op andere mensen en hen in te laten zien wat de eigen verantwoordelijkheid daarin is en welke mogelijkheden zij hiervoor (in huis) hebben.

Sessies

 
Tamara de Weijer

Tamara de Weijer

Tamara de Weijer is sinds 2015 huisarts en is op de UvA opgeleid. Sinds 5 jaar heeft zij zich gespecialiseerd in de toepassing van voeding- en leefstijladviezen in de huisartsenpraktijk. Sinds 2016 is ze voorzitter van de door haar opgerichte Vereniging Arts en Voeding. Deze vereniging is voor artsen en geneeskundestudenten. Vereniging Arts en Voeding heeft als doel de kennis en vaardigheden van de leden op het gebied van voeding en leefstijl te vergroten. Zij is overtuigd van de enorme waarde van gezonde voeding en leefstijl zowel als preventie, maar ook voeding en leefstijl als medicijn. In januari 2017 is ze op de Voedseltop benoemd tot ambassadeur van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit. Dit actieplan is opgericht om de groenten- fruitconsumptie in Nederland te vergroten bij bedrijven, scholen en kinderdagverblijven.

Sessies

 
Hinke Kruizenga

Hinke Kruizenga

Hinke Kruizenga is Coördinator Onderwijs bij de afdeling Diëtetiek en Voedingswetenschappen VU medisch centrum en projectleider Acuut & Chronisch zieken van de Stuurgroep Ondervoeding.

Sessies

 
Janny van der Heijden

Janny van der Heijden

Janny van der Heijden schrijft al meer dan 35 jaar over eten, heeft tientallen boeken op haar naam staan, was hoofdredacteur van Tip Culinair en maakte vele televisieprogramma’s. Eten verbindt is haar motto. Het verbindt leeftijden, culturele en religieuze achtergronden en draagt bij aan ons welbevinden, zowel geestelijk als lichamelijk. Kook vers en met de seizoenen mee. Ingewikkelder hoeft verantwoord eten niet te zijn, stelt zij.

Sessies

 
Herman Peppelenbos

Herman Peppelenbos

Herman Peppelenbos werkte 26 jaar bij Wageningen UR als onderzoeker, manager en programmaleider. Hij was betrokken bij projecten als ‘Cater with Care’, ‘voeding slim thuis’ en ‘Meer groente en fruit is goed voor iedereen’. Herman werkt nu als lector Groene Gezondheid bij HAS Hogeschool in Den Bosch. Met een team van docent-onderzoekers en studenten wordt gewerkt aan nieuwe concepten om groente en fruit consumptie te verhogen. Ook wordt onderzoek gedaan naar de voedingswaarde van verse en verwerkte groente. Herman is voorzitter van de Task Force Gezond eten met ouderen.

Sessies

 
Lasca ten Kate

Lasca ten Kate

Lasca ten Kate is sinds 2005 actief in de wereld van duurzaam eten. In 2008 raakte zij betrokken bij de campagne De Mooie Maaltijd, waarmee zij zich sterk maakte (en nog steeds) voor het inzetten van de maaltijd als belangrijk ‘middel’ om met name bij ouderen het fysieke, geestelijke en sociale welzijn te bevorderen. In 2016 richtte zij TrueTasteVentures op waarmee zij bedrijven, instellingen en organisaties helpt bij de verduurzaming van hun activiteiten op het gebied van eten en drinken. Lasca is secretaris van de Task Force ezond eten met ouderen.

Sessies

 

Sponsoren

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.